Magistrálu před hlavním nádražím čeká oprava. Poprvé se použijí speciální přejezdy

Oprava Wilsonovy ulice. Zdroj: TSKOprava Wilsonovy ulice. Zdroj: TSK

Řidiče by rekonstrukce měla ve špičce zdržet o 10 minut, odhaduje TSK.

Pražská Technická správa komunikací (TSK) začne v pondělí 31. července vyměňovat mostní závěry a část povrchu na magistrále. Bude se to týkat Wilsonovy ulice ve směru od Vinohradské k mimoúrovňové křižovatce Bulhar.

Hlavní práce mají probíhat zejména v noci. Stavbaři budou pracovat od 20:00 do 6:00 hodin, doprava bude kvůli tomu vedena pouze jedním jízdním pruhem. V průběhu dne se pak provoz povede přes speciální přejezdy ve dvou jízdních pruzích tak, aby se doprava zásadně neomezila.

TSK upozorňuje, že jde o první použití těchto speciálních přejezdů v Praze a slibuje si od nich minimalizaci negativních dopadů oprav na řidiče.

Opravovaný úsek je dlouhý 250 metrů a práce potrvají po jednotlivých etapách do 27. srpna. Omezení budou zásadnější o víkendech (11. 8. – 13. 8. a 25. 8. – 27. 8.), kdy se uzavře vždy jeden jízdní pruh a doprava povede pouze v jednom pruhu.

V průběhu prací se odfrézuje stávající asfaltový povrch a následně se položí nový v tloušťce 10 cm.

Etapy rekonstrukce

Práce jsou rozděleny do čtyřech etap. Od 31. 7. do 10. 8. se vymění mostní závěry v pravém jízdním pruhu. V denní době bude doprava vedena dvěma jízdními pruhy přes přejezdové plechy v úrovni mostních závěrů, a to v čase od 6:00 – 20:00.

V nočních hodinách od 20:00 – 6:00 se ulice Wilsonova omezí na jeden jízdní pruh. Doprava po sjízdné rampě ve směru do centra a do Husitské ulice bude bez omezení.

Následující etapa od 11. 8. do 13. 8. zabere pravý jízdní pruh. Doprava ve směru na Prahu 7 se povede pouze jedním pruhem, doprava po sjízdné rampě ve směru do centra a do Husitské bude opět bez omezení.

V další etapě od 14. 8. do 24. 8. se pak vymění mostní závěry v levém jízdním pruhu. V denní době se tak doprava povede dvěma jízdními pruhy přes přejezdové plechy v úrovni mostních závěrů, a to v čase od 6:00 – 20:00. V nočních hodinách od 20:00 – 6:00 se Wilsonova opět omezí na jeden jízdní pruh bez omezení sjízdné rampy.

Na závěr se opraví vozovka v levém jízdním pruhu a doprava ve směru na Prahu 7 se povede jedním jízdním pruhem. Stavbu provede Strabag a Santech alfa. TSK odhaduje, že v dopravní špičce bude zdržení řidičů do 10 minut.

Oprava Wilsonovy ulice. Zdroj: TSKOprava Wilsonovy ulice. Zdroj: TSKOprava Wilsonovy ulice. Zdroj: TSK
Tagy magistrála praha Praha hlavní nádraží Technická správa komunikací hl. m. Prahy
20 komentářů