Tichý asfalt už není tichý. Prahu čeká oprava magistrály, provoz bude omezen

Magistrála na Pankráci. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMagistrála na Pankráci. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

První etapa prací proběhne v letošním roce, druhá na jaře příštího roku.

Prahu čeká v následujících týdnech omezení na jedné z nejvytíženějších dopravních tepen, Severojižní magistrále. Technická správa komunikací (TSK) bude od 1. listopadu opravovat povrch ulice 5. května, která je součástí magistrály, a to v úseku od Nuselského mostu po most přes Táborskou ulici.

„Povrch komunikace je 12 let starý, vykazuje četné trhliny a již nesplňuje protihlukové parametry, které jsou pro tuto oblast nezbytné. Bude proto v obou směrech provedena výměna nízkohlučného krytu vozovky a dalších asfaltových vrstev o celkové tloušťce 10 centimetrů,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Práce začnou 1. listopadu instalací omezujícího značení, rozděleny budou do dvou etap. První proběhne v letošním roce, druhá na jaře příštího roku. Po dobu opravy budou mít řidiči k dispozici dva jízdní pruhy pro každý směr. Jeden pruh bude veden v opravovaném jízdním pásu a druhý v protisměrném.

Součástí opravy bude kromě výměny povrchu také oprava trhlin v podkladních vrstvách, úpravy odvodnění, vyrovnání a výměna poškozených obrubníků nebo výšková úprava poklopů inženýrských sítí. Na závěr bude položena nová asfaltová vrstva pohlcující hluk .

„V rámci prací dojde také k úpravě zdejší vegetace, zejména keřů, aby při průjezdu a parkování v tomto úseku neomezovaly a neohrožovaly řidiče,“ doplnila Lišková.

Termín realizace:

1.–3. listopadu 2023 – realizace dopravního opatření (demontáž betonových svodidel z přejezdů středního dělicího pásu, oprava přejezdů)
4. listopadu – 15. prosince 2023 – oprava vozovky ve směru z centra na D1
16.–17. prosince 2023 – úpravy dopravního opatření
jaro 2024 – oprava vozovky ve směru do centra k Nuselskému mostu
Zhotovitel: Eurovia CS

Tagy magistrála Technická správa komunikací ulice 5. května
62 komentářů