Ledovka a nehody zastavily provoz na dálnicích D3 a D10

Nehoda na D10 12. ledna 2023 Foto: Policie ČRNehoda na D10 12. ledna 2023 Foto: Policie ČR

U Mladé Boleslavi byl zastaven provoz v obou směrech.

Policie dnes ráno zastavila provoz na dvou úsecích na dálnici D10 a D3. V případě D10 je zastaven provoz mezi exity Kosmonosy a Bakov nad Jizerou, u D3 pak u Tábora.

Na D10 došlo ráno k několika dopravním nehodám mezi 48. až 50. kilometrem, tedy za mostem na Horní Stakory a motorestem u letadla. „Na zledovatělé vozovce havarovalo v obou směrech několik vozidel,“ uvedla policie na svém twitterovém účtu. První nehoda se stala po 6:30 u Bakova, kde havarovala dvě auta ve směru na Prahu. U Kosmonos pak v opačném směru bourala tři vozidla. Po 8. hodině došlo k obnovení provozu směrem na Prahu, po 10. hodině i na Liberec.

S komplikacemi musejí počítat i cestující v autobusech, autobusy nabírají zpoždění. Na objízdné trase po silnici 610 se tvoří kolony. „Bude přistávat vrtulník. Zjištěna jedna osoba bez známek života. Na místo jede i výjezd kriminalistů. Všechny složky se v inkriminovaném úseku intenzivně věnují záchranářským pracem,“ napsala policie.

Při jedné z nehod ve směru na Liberec zemřela žena. „Vystoupila z vozu a zastavila před dopravní nehodou, která se stala před ní. Měla na sobě reflexní vestu a zřejmě se šla zeptat osádky, zda něco nepotřebuje. Tuto ženu srazil další projíždějící řidič. Měla velmi závažná poranění a přímo na místě zemřela,“ uvedla pro ČTK policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Uzavřenábyla i dálnice D3 ve směru z Tábora do Prahy. Kvůli náledí policisté od rána na jihu Čech evidují dvě desítky nehod. „Zledovatělé vozovky jsou především v okolí Tábora, Milevska a Písku. Apelujeme na řidiče, aby jeli opatrně,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

K uzavření provozu došlo i na silnici I/13 u Cvikova.  Kolem 7:00 u Kunratic u Cvikova havarovala tři vozidla. Dvě osoby utrpěly středně těžké poranění.

Tagy D10 D3 ledovka
5 komentářů