Konec omezení na D10 u Benátek. Opravou prošly protihlukové stěny i most

D10 u Benátek nad Jizerou. Foto: ŘSDD10 u Benátek nad Jizerou. Foto: ŘSD

Práce probíhaly dvě stavební sezóny, došlo k prodloužení protihlukových stěn.

Na dálnici D10 u Benátek nad Jizerou končí velké omezení, které komplikovalo provoz dvě stavební sezóny. Důvodem byly opravy vozovky protihlukových stěn a systému odvodnění. Plně průjezdná bude dálnice v tomto úseku od zítřka.

Opravy se týkaly úseku dálnice, která vede přes městskou část Benátek Kbel. Během akce došlo k rekonstrukci protihlukových stěn, konkrétně o délce 236 metrů ve směru Praha a 510 metrů vpravo ve směru Liberec. „Zároveň došlo k vybudování dalších nových protihlukových stěn po obou stranách dálnice v celkové délce 168 metrů na základě aktualizované akustické studie. Díky tomu dojde ke snížení hlukové zátěže z provozu po dálnici D10 a zlepšení životního prostředí městské části Kbel,“ uvedl Jiří Veselý z týmu komunikace ŘSD.

Součástí prací byla i rekonstrukce opěrných zdí v obou směrech jízdy, v jejichž římsách jsou vetknuty sloupky pro osazení panelů protihlukových stěn. Během stavby došlo také k opravě estakády přes Kbel.

Šlo především o výměnu stávajících mostních závěrů za závěry se sníženou hlučností, o výměnu obrusné vrstvy na mostě navazující na nový povrch vozovky na obou předmostích a sanaci všech říms mostu. Provedena byla také výměna mostních svodidel a zábradlí. Došlo také k renovaci odvodňovacího systému. Jednalo se zejména o nové štěrbinové žlaby v celkové délce více než 800 metrů, které byly průběžně napojeny pomocí přípojek do kanalizační stoky.

Zakázku za 93,77 milionu korun získala společnost Metrostav Infrastructure.

Tagy D10 Metrostav Infrastructure Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
Žádné komentáře