Jižní napojení nové městské čtvrti v Brně bude stát přes 133 milionů

Železniční most přes Šámalovu ulici v Brně, ilustrační foto. Foto: Petr Kunc / TwitterŽelezniční most přes Šámalovu ulici v Brně, ilustrační foto. Foto: Petr Kunc / Twitter

Město se zavázalo, že zajistí jižní napojení areálu ze Zábrdovické ulice přes ulici Šámalova. Ulice budou především rozšířeny.

Přes 133 milionů korun má stát jižní napojení nové městské čtvrti v areálu Zbrojovky a motorárny Zetor v Brně. Vyplývá to z investičního záměru, který ve středu schválili brněnští radní. Město postupuje podle smlouvy o spolupráci z roku 2021, kterou uzavřelo s investory do obou brownfieldů. Město se zavázalo, že zajistí jižní napojení areálu ze Zábrdovické ulice přes ulici Šámalova. Ulice budou především rozšířeny.

Na Zábrdovické budou provedeny úpravy v úseku dlouhém 326 metrů od tramvajové zastávky Kuldova směrem do centra. Ulice bude rozšířena o jeden jízdní pruh tak, aby vznikl samostatný odbočovací pruh v křížení se Šámalovou, a pojal tak plánovanou vysokou intenzitu dopravy. Ulice Šámalova bude rozšířena že šesti metrů na 25,25 metru, vzniknou tři jízdní pruhy, obousměrné vyhrazené jízdní pruhy pro cyklisty, obousměrné parkovací zálivy a obousměrné chodníky. Celková délka úseku je 217 metrů.

„Součástí plánovaných prací je i rekonstrukce kanalizace a vodovodů, odvodnění komunikací a výstavba nových chodníků. Vyvolanou investicí je přeložka veřejných sítí, včetně sloupů veřejného osvětlení a dvou sloupů trakčního vedení,“ doplnila primátorka města Markéta Vaňková.

Orientační výše investice je podle schváleného investičního záměru 133 milionů korun včetně DPH.

Tagy brno
14 komentářů