Jihočeši ruší pětinu spojů. Zmizí spěšné vlaky do Strakonic i osobáky Tábor – Písek

Regionální vlaky v Táboře. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářRegionální vlaky v Táboře. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Jihočeský kraj sahá v souvislosti s virovou nákazou k dalším omezením veřejné dopravy. Od pondělí škrtne na železnici zhruba 21

Jihočeský kraj sahá v souvislosti s virovou nákazou k dalším omezením veřejné dopravy. Od pondělí škrtne na železnici zhruba 21 procent spojů, a to především v pracovních dnech mimo špičku. Víkendového provozu se změny téměř nedotknou.

Zcela zrušeny budou spěšné vlaky Tábor – Strakonice a většina osobních vlaků Tábor – Písek. Nahradí je původně víkendové zastávkové osobní vlaky Tábor – Ražice, které budou jezdit denně.

Budou omezeny i některé přímé vlaky České Budějovice – Písek a zastávkové vlaky na trati České Budějovice – Horní Dvořiště. Ty však nahradí nové osobní vlaky, které pojedou v trasách expresních spojů, takže bude zachován základní dvouhodinový interval na trati.

Na trati Tábor – Bechyně bude mimo ranní období nabídka redukována na dvouhodinový takt. Některé spěšné vlaky České Budějovice – Jindřichův Hradec pojedou pouze v úseku Veselí nad Lužnicí – Jindřichův Hradec a zpět. Na lince České Budějovice – Strakonice budou zrušeny některé doplňkové úsekové vlaky, které nejezdí na celé trati, například v úseku České Budějovice – Dívčice. „Ostatních tratí se redukce dotýká jen v menší míře,“ uvedla mluvčí Českých drah Gabriela Novotná.

V omezeném režimu jezdí i vlaky společnosti GW Train na Šumavě a Jindřichohradeckých místních drah na úzkokolejkách.

K větší či menší redukci veřejné dopravy sáhla drtivá většina krajů, většímu omezení vlaků se brání navzdory tlaku hlavního města Prahy Středočeský kraj.

Tagy Jihočeský kraj omezení dopravy
6 komentářů