Iveco se prosazuje v Africe. Do senegalského Dakaru dodává 370 českých Crosswayů

Autobusy Crossway pro Senegal čekají v přístavu. Zdroj: IvecoAutobusy Crossway pro Senegal čekají v přístavu. Zdroj: Iveco

Iveco poskytne Dakaru i podpůrné služby, tedy servis a know-how.

Iveco Bus začalo dodávat první kusy z obří dodávky 370 svých autobusů do metropole Senegalu Dakaru. Celkem 293 vozů Crossway Low Entry a 77 vozů Crossway si objednala společnost Dakar Dem Dikk a budou jezdit v rámci veřejné dopravy v metropolitní oblasti Dakaru a jeho předměstích.

Smlouva se podepsala už loni v květnu, všechny kusy by měly být dodány do konce února.

Obrazem: Iveco ukázalo novou verzi nejúspěšnějšího českého autobusu Crossway

Iveco dodá do Dakaru i podpůrné služby, hlavně co se týče servisu vozidel a předání know-how. Půjde například o dodávku sady náhradních dílů, nářadí a poskytnutí dokumentace. Výrobce bude rovněž poskytovat technické školení, asistenci a technickou podporu vozidel.

Pro Dakar vyráběná vozidla jsou vybavena motorem IVECO Cursor 8 Euro 3 o výkonu 310 koní, model Crossway má 55 míst k sezení, verze Low Entry nabídne 34 míst pro sedící a 72 míst pro stojící cestující.

Vozy jsou vybaveny kataforézní povrchovou úpravou (ponorné lakování), třídílnými předními nárazníky, rampami pro tělesně postižené a vzduchem odpruženými sedadly řidiče.

Továrna Iveca ve Vysokém Mýtě slaví 60 tisíc vyrobených autobusů Crossway

V Česku vyráběný model Crossway patří dlouhodobě k nejprodávanějším autobusům ve svém segmentu v Evropě. Z montážní linky ve Vysokém Mýtě jich sjelo už přes 60 tisíc.

Letos v říjnu Iveco na veletrhu Busworld představilo novou verzi tohoto autobusu, která má upravený design a nové asistenční prvky. Ty bude od letoška od výrobců požadovat nová regulace EU.

 

Autobusy Crossway pro Senegal opouštějí závod ve Vysokém Mýtě. Zdroj: IvecoAutobusy Crossway pro Senegal opouštějí závod ve Vysokém Mýtě. Zdroj: IvecoAutobusy Crossway pro Senegal opouštějí závod ve Vysokém Mýtě. Zdroj: IvecoAutobusy Crossway pro Senegal čekají v přístavu. Zdroj: Iveco
Tagy Crossway LE Iveco Bus Iveco Crossway Vysoké Mýto
20 komentářů