Hyundai porazil Škodu v soutěži na nová SUV pro stát, nejvíce jich odebere Správa železnic

Nová generace modelu Hyundai Tucson. Foto: HMMCNová generace modelu Hyundai Tucson. Foto: HMMC

Stát si objednal auta s benzínovým motorem ve verzi Mild Hybrid.

Společnost Hyundai Motor Czech (HMC) vyhrála soutěž ministerstva financí na dodávku nových vozidel kategorie SUV pro státní organizace. Celkem může státu dodat auta za 98 milionů korun.

Vítězství HMC vyplývá z údajů v registru smluv. Podle ministerstva financí nabídku podala ještě Škoda Auto. Jde o rámcovou smlouvu, kdy ministerstvo a další státní organizace nemusejí všechny vozy odebrat. https://www.hlidacstatu.cz/Detail/17933095.

Stát od Hyundai nakoupí model Tucson, který se vyrábí v Nošovicích. Půjde o verzi s benzínovým motorem 1,6 T-GDI Mild Hybrid s pohonem všech čtyř kol a výkonem 132 kW. Za jedno auto zaplatí stát bez daně 532 870 Kč.

Podle přílohy smlouvy stát nakoupí až 133 vozidel, nejvíce z nich – 120 – má zamířit na Správu železnic. Dalšími příjemci bude například Povodí Odry nebo Český metrologický institut. Smlouva řeší i v poslední době mimořádně citlivé téma automobilek: termín dodání. Po uzavření kupní smlouvy má výrobce půl roku na dodávku.

Jde o další ze série soutěží na nová auta pro stát, které organizuje ministerstvo financí jako centrální zadavatel. Vyšší objem nakupovaných aut má státu přinést nižší ceny. Většinu zakázek na nové vozy pro stát v posledních měsících vyhrávala Škoda Auto.

Tagy Hyundai Motor Czech Hyundai Tucson ministerstvo financí Správa železnic
38 komentářů