Další velká státní zakázka pro Škodu Auto. Dodá až 498 vozidel Škoda Fabia Combi

Škoda Fabia Combi. Foto: Škoda AutoŠkoda Fabia Combi. Foto: Škoda Auto

Vozidla pro stát budou jezdit s litrovým benzínovým motorem.

Automobilka Škoda Auto vyhrála další velkou státní zakázku na dodávku osobních vozidel pro státní organizace. V tendru ministerstva financí uspěla s modelem Škoda Fabia Combi, státu může dodat až 498 vozidel.

Vítězství automobilky vyplývá z informací v registru smluv. Podle profilu zadavatele do tendru přišla ještě nabídka od dealera Škody Gerhard Horejsek a společnosti Autobond, která prodává vozy značek Kia, Toyoata a Suzuki. Rámcová smlouva je na dva roky.

Za jedno vozidlo ve výbavě Ambition zaplatí stát 288 tisíc korun bez DPH, stát si v zakázce objednal i podélné střešní nosiče a parkovací senzory. Vozidla jsou vybavena benzínovým motorem 1,0 TSI o výkonu 70 kW s manuální převodovkou.

Zakázku organizovalo ministerstvo financí, které zastupovalo celkem 61 subjektů státní správy a samosprávy. Nové vozy zamíří například na ministerstva obrany, životního prostředí nebo dopravy včetně podřízených organizací.

Model Fabia Combi je výběhovým, u nové generace fabií už automobilka oznámila, že v prodloužené verzi ho nebude vyrábět kvůli plnění emisních limitů.

Tagy ministerstvo financí Škoda Auto Škoda Fabia Combi
33 komentářů