Hyundai porazil Škodu v dalším tendru na auta pro policii, dodá vozy až za 369 milionů

Hyundai Tucson. Foto: HyundaiHyundai Tucson. Foto: Hyundai

Společnost Hyundai Motor Czech dodá české policii vozy Hyundai i30 a Tucson v hodnotě až 369 milionů korun. Půjde o

Společnost Hyundai Motor Czech dodá české policii vozy Hyundai i30 a Tucson v hodnotě až 369 milionů korun. Půjde o takzvané civilní vozy, které používají například kriminalisté, bez policejního polepu, ale s možností instalace výstražného zařízení.

Vítězství Hyundai vyplývá ze zveřejněného kontraktu v registru smluv. I když ještě není zveřejněna písemná zpráva zadavatele, ministerstvo vnitra potvrdilo, že druhým zájemcem byla Škoda Auto. Ta naopak vyhrála první část tendru v hodnotě 405 milionů korun.

Smlouva je rámcová, umožňuje ministerstvu nakoupit auta Hyundai až v hodnotě 369 milionů korun. Smlouva bude platit tři roky. Při cenách vozidel i30 v autosalonech a očekávané slevě státu jako velkému zákazníkovi lze očekávat, že kontrakt umožní nákup zhruba tisícovku nových aut. Ty podle smlouvy zamíří nejen k policii, ale například hasičům nebo dalším složkám ministerstva vnitra.

Hyundai podle smlouvy nabídl státu vozy Tucson a i30 v provedení jako kombík s benzínovým i naftovým motorem.

V případě zakázky se Škodou Auto ministerstvo vnitra zveřejnilo nejprve i ceny jednotlivých modelů, u Hyundai už ne. „Ve veřejné zakázce na komerční vozidla byla hodnocena celková nabídková cena za každou část a nikoliv jednotková nabídková cena za vozidlo. U obou dodavatelů této veřejné zakázky byl vymazán položkový rozpad cen, neboť dle zákona o registru smluv je povinnost uveřejnit v registru smluv pouze hodnotu rámcové dohody a nikoliv tento položkový rozpad cen,“ vysvětlila Hana Malá z tiskového oddělení ministerstva. Položkový rozpad cen nebyl podle ní zveřejněn z důvodu požadavků dodavatelů a zachování konkurenčního prostředí pro plánované navazující zakázky s obdobným předmětem plnění.

Tagy hyundai Ministerstvo vnitra Policejní vozy Škoda Auto Top
10 komentářů