Hotovo do 18 měsíců. Siemens představil novou verzi jednotky Mireo, láká na rychlé dodání

Jednotka Siemens Mireo Smart. Foto: Siemens MobilityJednotka Siemens Mireo Smart. Foto: Siemens Mobility

Jednotky budou mít unifikovaný interiér.

Společnost Siemens Mobility se rozhodla vstoupit na dosud prakticky neexistující trh dodávek elektrických jednotek s unifikovaným interiérem a další výbavou bez ohledu na požadavek zákazníka.

Nová verze jednotky Mireo bude mít označení Smart, Siemens ji představil tento týden. Nabídnout ji chce hlavně dopravcům regionálních vlaků. Hlavní výhodou má být rychlost dodávky: 18 měsíců.

Na železniční průmysl rychlé dodání bude možné díky unifikaci interiéru, všechny jednotky budou mít stejné parametry a interiér: 214 míst, prostor pro 21 kol a dva vozíky. První dvě jednotky aktuálně prochází schvalovacím procesem, probíhá jejich testování na okruhu Wegberg-Wildenrath.

Siemens přišel s levnější verzí jednotek Mireo, slibuje dodání do roku a půl

Mireo Smart je odpovědí na výzvy celého oboru dopravy a růstu zájmu o železnici,“ řekl Albrecht Neumann, šéf kolejových vozidel v Siemens Mobility. Firma současně nabídne jednotky i s alternativními pohony. Unifikace konfigurace vozidel podle něj nejen zrychluje výrobu, ale i snižuje náklady.

Jednotka Siemens Mireo Smart. Foto: Siemens MobilityJednotka Siemens Mireo Smart. Foto: Siemens MobilityJednotka Siemens Mireo Smart. Foto: Siemens Mobility
Tagy Siemens Mireo Smart Siemens Mobility
37 komentářů