Hodina za dvacku, denní maximum stokoruna. Budějovice zveřejnily ceny parkování v novém domě

Parkovací dům Na Dlouhé louce, České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářParkovací dům Na Dlouhé louce, České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Bereme to jako službu občanům a určitě nepočítáme s tím, že by se investice někdy městu vrátila.

Vedení města České Budějovice dnes zveřejnilo podrobnosti k novému parkovacímu domu Stromovka, který se motoristické veřejnosti otevře u sportovní haly 1. února. Dům, jehož výstavba trvala 12 měsíců, bude mít kapacitu 495 automobilů a 76 kol.

„První hodina parkování bude vždy zdarma. Chceme tak vyhovět lidem, kteří vezou děti na kroužek či za sportem. Vyjdeme ale vstříc i návštěvníkům města, a proto jsme omezili maximální částku za stání na 100 korun v pracovní den a 50 korun v noci, o víkendech a svátcích. A v neposlední řadě jsme mysleli i na lidi, kteří do Budějovic dojíždějí za prací či studiem. Pro ty je určen zlevněný tarif s podmínkou příjezdu ráno a odjezdu před 18. hodinou. Ti budou platit pouze 50 korun,“ představil ceník náměstek primátorky Lubomír Bureš.

Podle dalšího náměstka Petra Maroše jsou ceny nastavené tak, aby lidé dům využívali a nesnažili se nechávat auto jinde. „Bereme to jako službu občanům a určitě nepočítáme s tím, že by se investice někdy městu vrátila,“ dodal Maroš.

Dům zbudovalo v režimu Design & Build sdružení společností Hochtief a APP-Projekt. Zakázka zahrnovala i zhotovení projektu a jeho protlačení územním a stavebním řízením. Město za dům zaplatilo 145 milionů bez DPH.

Tagy České Budějovice parkovací dům Dlouhá louka
30 komentářů