Parkovací dům u sportovní haly v Budějovicích se otevře začátkem února, pojme 500 aut

Parkovací dům Na Dlouhé louce, České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářParkovací dům Na Dlouhé louce, České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Zhruba stejnou kapacitu by měl mít i další plánovaný parkovací dům, který bude umístěn na sídlišti Máj.

V širším centru Českých Budějovic by mělo být od 1. února o něco snazší parkování. V ten den se otevře nový parkovací dům u sportovní haly Na Dlouhé louce. Oznámilo to dnes město.

Kapacita záchytného parkovacího domu, který se staví od 2. ledna 2023, bude 495 míst pro auta a 75 míst pro kola. Dům zbudovalo v režimu Design&Build sdružení společností Hochtief a APP-Projekt. Zakázka zahrnovala i zhotovení projektu a jeho protlačení územním a stavebním řízením.

Jde o jednu z největších investic města za poslední roky (cca 150 milionů Kč). Podrobnosti k provozu a ceníku plánuje město zveřejnit příští týden.

Zhruba stejnou kapacitu by měl mít i další plánovaný parkovací dům, který bude umístěn na sídlišti Máj. Hrubý odhad nákladů činí 280 milionů korun s DPH. Dům má zlepšit neutěšenou situaci s parkováním na největším budějovickém sídlišti. Vznikne v místě současné konečné stanice a točny autobusů a trolejbusů v ulici Antonína Barcala, točna bude zachována v přízemí domu. Stavět se má v roce 2025.

Tagy České Budějovice parkovací dům Dlouhá louka
21 komentářů