dkv-spojujeme

Hasiči zasahovali na nádraží ve Studénce, hořela tam modernizovaná 811

Čtyři hasičské jednotky zasahovaly v sobotu 14. ledna 2023 ráno na nádraží ve Studénce u požáru v motorovém prostoru osobního vlaku. Foto: HZS MSKČtyři hasičské jednotky zasahovaly v sobotu 14. ledna 2023 ráno na nádraží ve Studénce u požáru v motorovém prostoru osobního vlaku. Foto: HZS MSK

Ještě před příjezdem hasičů vlak bezpečně opustilo všech 25 cestujících a strojvedoucí.

Čtyři jednotky moravskoslezských hasičů zasahovaly v sobotu 14. ledna ráno u požáru motorového vozu 811 Českých drah. Oheň vzplál v motorovém prostoru vlaku.

Jak uvedl Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje, požár byl na tísňovou linku ohlášen patnáct minut po osmé hodině ranní. K zásahu byli povoláni hasiči ze stanice v Bílovci, jednotka Správy železnic z Ostravy a spolu s nimi dobrovolné jednotky ze Studénky a Bílovce. Požár byl likvidován jedním vodním proudem zvenku a poté i zevnitř vlaku poklopem v podlaze. Hasiči zasahovali v dýchací technice a využívali termokamery. Uhašeno bylo už za 10 minut od příjezdu zásahové jednotky na místo.

Ve vlaku nebyli již žádní cestující. Podle mluvčího Českých drah Lukáše Kubáta požár začal teprve poté, co už před tím pasažéři vystoupili a strojvedoucí se chystal jet s prázdným vozem do Bohumína do depa.  Příčinu vzniku požáru i výši způsobené škody řeší vyšetřovatel.

Čtyři hasičské jednotky zasahovaly v sobotu 14. ledna 2023 ráno na nádraží ve Studénce u požáru v motorovém prostoru osobního vlaku. Foto: HZS MSKČtyři hasičské jednotky zasahovaly v sobotu 14. ledna 2023 ráno na nádraží ve Studénce u požáru v motorovém prostoru osobního vlaku. Ilustrační foto: HZS MSKČtyři hasičské jednotky zasahovaly v sobotu 14. ledna 2023 ráno na nádraží ve Studénce u požáru v motorovém prostoru osobního vlaku. Foto: HZS MSK
Tagy čd České dráhy motorák motorový vůz 811 RegioMouse Studénka
67 komentářů