FlixBus spouští další linku na ukrajinské hranice, z Českých Budějovic pojede přes Vídeň

FlixBus, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraFlixBus, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Další linku z Českých Budějovic spustí od 3. dubna společnost FlixBus. Firma získala licenci pro prodloužení stávající linky Medyka –

Další linku z Českých Budějovic spustí od 3. dubna společnost FlixBus. Firma získala licenci pro prodloužení stávající linky Medyka – Vídeň až na jih Čech. Ceny jízdenek začínají na 499 korunách.

„V souvislosti se změnou mezinárodních jízdních řádů jsme již obdrželi schválené prodloužení stávající linky mezi Medykou a Vídní až do Českých Budějovic,“ potvrdila mluvčí FlixBusu Martina Čmielová. Medyka je obcí na polsko-ukrajinské hranici, odkud lze snadno pokračovat do Lvova a dalších ukrajinských měst.

Trasa nového spojení není rozhodně nejrychlejší a i jízda z Českých Budějovic s přestupem přes Prahu je levnější. Vede přes Český Krumlov, Linec a Sankt Pölten do Vídně. Dál pokračuje přes Bratislavu, Trnavu, Trenčín, Žilinu a Krakov. České Budějovice tak získají další přímé spojení se slovenskými městy či Krakovem, FlixBus z jihu Čech provozuje linku do Prešova.

Autobus z Českých Budějovic odjede v 17:05, v Medyce bude v 10:30.
Spojení bude zajišťovat stávající polský dopravní partner společnost Eurobus.

Tagy FlixBus
17 komentářů