DPP opraví trať na Karlově náměstí, dříve se pustí i do trati Na Moráni

Tramvaj na Karlově náměstí. Autor: Aktron / Wikimedia CommonsTramvaj na Karlově náměstí. Autor: Aktron / Wikimedia Commons

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude po tři následující víkendy měnit tramvajové koleje na Karlově náměstí a v jeho

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude po tři následující víkendy měnit tramvajové koleje na Karlově náměstí a v jeho okolí. Využije přitom útlumu poptávky po MHD a o rok dříve, než bylo v plánu, se pustí i do výměny kolejí v ulici Na Moráni.

Na Karlově náměstí dojde k výměně celé tramvajové křižovatky a přilehlých úseků. Během prvního víkendu (25. – 26. 4.) nahradí dělníci kolejovou konstrukci od Spálené ulice, následovat bude (1. – 3. 5.) úsek od Ječné ulice. O druhém prodlouženém víkendu (8. – 10. 5.) přijde na řadu úsek směrem k Moráni včetně tamní křižovatky.

Magistrát se přitom rozhodl spojit opravy tratí na Karlově náměstí s opravou v ulici Na Moráni. Ta byla plánována až na léto příštího roku, radní ale opravy posunuli s tím, že je třeba využít provozních omezení, která platí v době virové nákazy.

„Mimo letní prázdniny bychom tuto opravu provést nemohli, teď si to ale můžeme dovolit a urychlení opravy ocení především místní, protože zde nebudou tramvaje ještě další rok vydávat zbytečný rámus kvůli polámaným kolejovým obloukům,“ uvedl pražský náměstek pro dopravu Adam Scheinherr.

Opravy si vyžádají odklon tramvajových linek z Karlova náměstí.

Změny tras tramvajových linek
Linka č. 2 bude v úseku Národní třída – Palackého náměstí odkloněna přes zastávky Myslíkova
a Jiráskovo náměstí.
Linky č. 3 a 92 budou v úseku Lazarská – Palackého náměstí odkloněny přes zastávky Myslíkova
a Jiráskovo náměstí.
Linka č. 6 bude ve směru od Palmovky ze zastávky Náměstí Republiky odkloněna do zastávky Bílá labuť.
Linky č. 14, 93 a 95 budou v úseku Lazarská – Albertov odkloněny přes zastávky Myslíkova, Jiráskovo náměstí, Palackého náměstí a Výtoň.
Linka č. 18 bude v úseku Národní třída – Albertov odkloněna přes zastávky Myslíkova, Jiráskovo náměstí, Palackého náměstí a Výtoň.
Linka č. 22 bude v úseku Národní třída – Karlovo náměstí odkloněna přes zastávky Myslíkova, Jiráskovo náměstí a Palackého náměstí.
Linka č. 23 je (již v souvislostí s pandemií) dočasně mimo provoz.
Linky č. 91, 96, 97 a 99 budou v úseku Lazarská – Karlovo náměstí odkloněny přes zastávky Myslíkova, Jiráskovo náměstí a Palackého náměstí.
Linka č. 94 bude v úseku Lazarská – Zborovská odkloněna přes zastávky Myslíkova a Jiráskovo náměstí.

 

Tagy dpp Karlovo náměstí tramvajová trať
Žádné komentáře