DPP kvůli opravám uzavře na víkend dva tramvajové úseky. U hlavního nádraží a na Malé Straně

Zastávka Malostranská po rozšíření nástupních ostrůvků. Foto: Pražská integrovaná dopravaZastávka Malostranská po rozšíření nástupních ostrůvků. Foto: Pražská integrovaná doprava

DPP zavede v úsecích bez tramvají náhradní autobusovou dopravu

Kvůli opravám a údržbě kolejí zastaví Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) na víkend provoz na dvou úsecích.

Již dnes od 20 hodiny začne víkendová výluka mezi zastávkami Újezd a Malostranská.  Potrvá až do půlnoci z neděle na pondělí. Linky číslo 12, 15 a 20 pojedou mezi zastávkami Anděl a Malostranská po objízdných trasách přes zastávku Zborovská na Jiráskovo náměstí a odtud kolem Národního divadla na Staroměstskou. Linka číslo 22 a noční tramvaj 97 pojedou mezi Národním divadlem a Malostranskou rovněž přes zastávku Staroměstská. Autobus číslo 194 bude ve směru od Florence zkrácen do zastávky Malostranská. V trase Malostranské náměstí – Malostranská – Valdštejnské náměstí – Malostranské náměstí bude v denním provozu zavedena náhradní autobusová doprava X22.

Od sobotního rána začíná další omezení kvůli opravě kolejí. Půjde o denní výluku, v sobotu začne v 7:30 a skončí v 18:00. V neděli nepojedou tramvaje od 7:30 do 13:00. Mimo provoz bude úsek Hlavní nádraží – Nákladové nádraží Žižkov a Olšanské náměstí – Flora. Zavedena bude náhradní autobusová doprava X9 a X15.

Změny tras čekají některé linky. Tramvaj číslo 5 pojede mezi Jiráskovým náměstím a Nákladovým nádražím Žižkov přes I. P. Pavlova, Želivského a končit bude na Spojovací. Linka číslo 9 pojede ve dvou variantách, kdy část spojů ve směru od Sídliště Řepy pojede z Jindřišské přes zastávku Masarykovo nádraží k Bílé labuti a druhá část pojede z dočasné zastávky Dlážděná jako linka číslo 15 na Kotlářku.

Tramvaj číslo 13 bude ve směru od Čechova náměstí ze zastávky Olšanské hřbitovy prodloužena do zastávky Vozovna Žižkov. Linka 15 bude ve směru od Kotlářky zkrácena do zastávky Dlážděná a dále pojede jako linka číslo 9 na Sídliště Řepy. Linka číslo 26 potom bude mezi Masarykovým nádražím a Želivského odkloněna přes Václavské a Karlovo náměstí na I. P. Pavlova a dále přes Náměstí Míru pojede na Floru.

 

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp
Žádné komentáře