Další srážka osobního vlaku s nákladním autem na přejezdu. Provoz na pravobřežce byl na hodinu zastaven

Srážka vlaku a nákladního auta na přejezdu v Děčíně. Foto: HZS Ústeckého krajeSrážka vlaku a nákladního auta na přejezdu v Děčíně. Foto: HZS Ústeckého kraje

Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Policie řeší další dopravní nehodu nákladního auta a osobního vlaku. Ke srážce téměř nové elektrické jednotky Pesa Elf.eu společnosti RegioJet ÚK s nákladním autem došlo dnes ráno v Děčíně-Starém Městě. Provoz na trati mezi Ústím nad Labem-Střekovem a Děčínem-Východ byl zhruba na hodinu zastaven, nyní se jezdí po jedné koleji. Nikdo nebyl zraněn.

O události informovali hasiči na sociální síti X. K nehodě vyjely podle hasičů tři jednotky. „Nikdo nebyl zraněn. Ve vlaku jeli čtyři cestující a dvoučlenná posádka. Pro cestující bude přistaven autobus jako náhradní doprava. Místo bylo předáno železniční jednotce,“ uvedli hasiči. Šlo o vlak z Ústí nad Labem do Děčína.

Podle informací Drážní inspekce došlo k nehodě v 7:40 na přejezdu v Březové ulici. Odhadovaná škoda je zhruba sto tisíc eur, bylo poškozeno automatické spřáhlo. Drážní inspekce nehodu vyšetřovat nebude.

I přes velké investice do modernizace železničních přejezdů nehod na nich neubývá. Za prvních sedm měsíců evidovala Drážní inspekce celkem 101 mimořádných událostí na přejezdech, o sedm více než ve stejném období roku 2022. Zahynulo při nich 23 lidí, 76 bylo zraněno.

Srážka vlaku a nákladního auta na přejezdu v Děčíně. Foto: HZS Ústeckého krajeSrážka vlaku a nákladního auta na přejezdu v Děčíně. Ilustrační Foto: HZS Ústeckého kraje
Tagy RegioJet ÚK srážka vlaku s nákladním autem Trať 073 Ústí nad Labem - Střekov - Děčín
88 komentářů