Ústecký kraj rozdal další pokuty třem dopravcům za neplnění smluv

Nové autobusy Setra pro provoz na Teplicku. Foto: ICOM TransportNové autobusy Setra pro provoz na Teplicku. Foto: ICOM Transport

Pokuty putují za dopravci ČSAD Slaný, RegioJet ÚK a KŽC Doprava.

Ústecký kraj udělil třem dopravcům v kraji pokuty za to, že nedodržují smlouvy ve veřejné osobní dopravě. Jde o celkem 34 pokut v souhrné výši 253 tisíc korun. Pokuty putují k jednomu autobusovému dopravci a dvěma železničním.

V případě autobusů nejde o překvapení: další várka sankcí míří za ČSAD Slaný. Dopravce loni převzal provoz na Teplicku, který často nezvládá. Pokuty padly například za nefunkční odbavovací systém, řidiče bez stejnokroje, neznalost češtiny u řidičů nebo příliš nízkou teplotu v interiéru. Pokutu musí dopravce ze skupiny ICOM Transport zaplatit i za situace, kdy řidiči převzali hotovost, ale nevydali jízdní doklady.

Železniční dopravci RegioJet ÚK a KŽC Doprava dostali pokutu za to, že neměli dost náhradních vozů. KŽC Doprava od letošního roku obsluhuje takzvanou Kozí dráhu jako turistickou linku. RegioJet dostal pokutu hlavně za chybějící náhradní vozy na lince Děčín – Ústí nad Labem. Problémy s nedostatkem vozidel mají skončit s nástupem nových jednotek Pesa Elf.eu.

Zkušenosti z prvních týdnů provoz nového dopravce Umbrella ukazují, že ne vždy znamená nástup nové firmy problémy. Provoz na linkách na Mostecku, Kadaňsku a Chomutovsko běží zcela bez výhrad.

Tagy ČSAD Slaný Doprava Ústeckého kraje DÚK KŽC Doprava RegioJet ÚK Ústecký kraj
16 komentářů