V Trmicích jel nákladní vlak proti jednotce RegioJetu, od srážky je dělilo 173 metrů

V Trmicích jely proti sobě vlaky ČD Cargo a RegioJetu. Foto: Drážní inspekceV Trmicích jely proti sobě vlaky ČD Cargo a RegioJetu. Foto: Drážní inspekce

Jde o druhou podobnou událost během jednoho týdne.

Na více než dvě hodiny dnes zastavila mimořádná událost provoz na trati z Ústí nad Labem do Úpořin. V Trmicích, kde aktuálně probíhá výluka dvou ze tří traťových kolejí, vyjel nákladní vlak ČD Cargo do postavené vlakové cesty osobnímu vlaku společnosti RegioJet ÚK. Pravděpodobnou příčinou je chyba strojvedoucího nákladního dopravce.

O události informovala jako první agentura ČTK. Provoz na trati byl obnoven po 17. hodině. Nákladní vlak jel z Března u Chomutova s nákladem uhlí do Elektrárny Opatovice.  Na místo mimořádné události vyjela také Drážní inspekce. „Naši inspektoři na místě zjistili, že vzdálenost mezi oběma vlaky činila 173 metry, přičemž čelo nákladního vlaku bylo 90 metrů za návěstidlem Sc5, před kterým měl tento vlak správně zastavit,“ uvedl generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Při události nebyl nikdo zraněn.

Během týdne jde o další mimořádnou událost, kdy vlaky jely proti sobě. Minulý týden v úterý proti sobě vyjely spěšné vlaky Českých drah u stanice Vlastec na trati Písek – Tábor. Zastavily 52 metrů od sebe.

V Trmicích jely proti sobě vlaky ČD Cargo a RegioJetu. Foto: Drážní inspekceV Trmicích jely proti sobě vlaky ČD Cargo a RegioJetu. Foto: Drážní inspekceV Trmicích jely proti sobě vlaky ČD Cargo a RegioJetu. Foto: Drážní inspekce
Tagy ČD Cargo drážní inspekce projetí návěstidla RegioJet ÚK trať 131 Ústí nad Labem - Úpořiny - Bílina
160 komentářů