Dálnici D5 u Rokycan čeká příští rok půlroční oprava

Dálnice D5 u Zdic. Autor: ŠJů (cs:ŠJů) – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11202552Dálnice D5 u Zdic. Autor: ŠJů (cs:ŠJů) – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11202552

Řidiči využívající dálnici D5 mezi Plzní a Berounem mohou příští rok očekávat nemalou dopravní potíž. Ředitelství silnic a dálnic se

Řidiči využívající dálnici D5 mezi Plzní a Berounem mohou příští rok očekávat nemalou dopravní potíž. Ředitelství silnic a dálnic se pustí do velké opravy pravého pásu mezi kilometry 47,5 a 62,2.

Silničáři už na práce uzavřeli smlouvu se společnostmi Strabag a Eurovia, zakázka má hodnotu 484 milionů korun bez DPH. Cena předpokládaná byla 450 milionů, celkem se o práci ucházeli tři zájemci.

ŘSD přitom zatím neví, kdy přesně práce začnou. „Zatím neproběhla uzavírková komise, takže přesný termín zahájení prací není znám. Zhotovitel každopádně vysoutěžil dobu pro uvedení stavby do provozu na šest měsíců,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Vedle opravy pravého jízdního pásu bude provedena i výměna svodidel, oprava oplocení nebo vylepšení a prodloužení přejezdů přes středový pás.

ŘSD rovněž aktuálně připravuje soutěž na opravu odpočívek Šlovice a odpočívky Svojkovice na D5 a opravu vozovky mezi kilometry 124 a 135 vlevo i vpravo. „Vše na příští rok. Letos již nic nového zahajovat nebudeme,“ doplnil Studecký.

Tagy dálnice D5 eurovia ŘSD Strabag
29 komentářů