Více parkovacích míst pro kamiony. ŘSD otevírá opravené odpočívadlo na D5 u Plzně

Oprava odpočívky Šlovice. Foto: StrabagOprava odpočívky Šlovice. Foto: Strabag

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes dopoledne otevírá po rozsáhlé rekonstrukci dálniční odpočívku Šlovice na dálnice D5. Oprava za 162

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes dopoledne otevírá po rozsáhlé rekonstrukci dálniční odpočívku Šlovice na dálnice D5. Oprava za 162 milionů korun od společnosti Strabag přinese zejména výrazné navýšení počtu parkovacích stání pro kamiony. Odpočívadla po obou stranách dálnice čekají úpravy ještě příští rok.

Mapa odpočívky Šlovice na D5. Foto: ŘSD

Mapa odpočívky Šlovice na D5. Foto: ŘSD

Odpočívadlo Šlovice je po obou stranách D5 na 83. kilometru. Opravou prošla parkoviště na obou stranách. ŘSD se rozhodlo výrazně navýšit kapacitu pro kamiony ubráním míst pro osobní auta. Například na odpočívce ve směru na Německo bylo původně 93 stání pro osobní auta, nově jich je pouze 44. Pro nákladní vozidla je jich nově 67 namísto původních 32. K podobné redukci došlo i ve směru do Prahy. Celkem je na obou odpočívkách 135 míst pro kamiony, do rekonstrukce jich bylo 63. Kamiony mají stání z cementobetonového krytu.

Během rekonstrukce došlo k obnově povrchů, osvětlení a kamerového systému. Odpočívka je nově vybavena systémem pro sledování obsazenosti stání včetně navádění na volná místa. Od dálnice nově odpočívku odděluje gabionová zeď. Dálniční kaple, která je na odpočívadle ve směru na Prahu, zůstala.

Na odpočívce dojde ještě příští rok k vybudování takzvaných korporátních toalet. ŘSD ale musí vyřešit kapacitu stávající čistírny odpadních vod. Více informací o celé stavbě je na stránkách ŘSD.

Mapa odpočívky Šlovice na D5. Foto: ŘSD

Mapa odpočívky Šlovice na D5. Foto: ŘSD

D5 prochází velkými opravami, během posledních týdnů došlo ke zprovoznění dvou úseků po celkové rekonstrukci o délce 27 kilometrů.

 

Tagy D5 dálnice D5 odpočívka pro kamiony Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Šlovice
56 komentářů