D10 čeká noční uzavírka, u Mnichova Hradiště proběhne výsun lávky

Vizualizace lávky přes D10. Foto: www.mnhradiste.czVizualizace lávky přes D10. Foto: www.mnhradiste.cz

Lávka vede v trase historické aleje.

Stavba nové lávky pro pěší a cyklisty přes dálnici D10 u Mnichova Hradiště míří do finální fáze. Kvůli výsunu lávky bude dálnice D10 přes noc ze soboty na neděli zcela uzavřena mezi exity Bakov nad Jizerou a Mnichovo Hradiště.

Omezení začne v 19 hodin, potrvá do neděle do 9 hodin. Doprava ve směru na Liberec a rovněž ve směru na Prahu bude vedena po objízdné trase po silnici II/610 přes Veselou a křižovatku Bakov nad Jizerou.

Stavba lávky začala letos na jaře, zakázku získala liberecká společnost Brex za 29,6 milionu korun. Nová lávka propojí město s kopcem Horka a místními částmi za dálnicí, například Dobrou Vodou a Lhoticemi. Město má již na stavbu jistou dotaci od Státního fondu dopravní infrastruktury, která má pokrýt 85 % nákladů.

Lávka vytvoří bezpečné spojení s Dobrou Vodou a Lhoticemi, ale také s Bosní či Kněžmostem. Určena bude zejména pěším a cyklistům, kteří se v tuto chvíli do Mnichova Hradiště dostávají po rušných komunikacích. Lávka jim usnadní cesty do zaměstnání, do školy či za službami,“ uvedl starosta města Martin Weiss.

Lávku navrhl ateliér architekta Josefa Pleskota. Nová lávka vznikne v historické stopě Husovy aleje, která je dodnes zachována, ale přerušena dálnicí.

Tagy D10 Mnichovo Hradiště
9 komentářů