Cesta na Lipno je bez omezení, silničáři dokončili protihlukovou zeď v Kájově

Nová protihluková zeď na I/39 v Kájově. Pramen: ŘSDNová protihluková zeď na I/39 v Kájově. Pramen: ŘSD

ŘSD v místě vyměnilo původní zeď za novou, která je o 120 metrů delší a půl metru vyšší.

Stavbaři aktuálně dokončili stavbu nové protihlukové stěny na silnici I/39 v Kájově na Českokrumlovsku. Skončilo tak dopravní omezení, které mělo na hlavní trase k Lipnu podobu kyvadlové dopravy dle semaforů. Oznámilo to dnes Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Práce probíhaly od poloviny února.

ŘSD v místě vyměnilo původní zeď za novou, která je o 120 metrů delší a půl metru vyšší. Stará zeď přitom byla v dobrém technickém stavu. „Nicméně na základě výsledků provedených měření už nesplňovala hygienické limity a hluková zátěž z automobilové silniční dopravy byla v měřeném úseku nadlimitní,“ uvedl jihočeský mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Nová protihluková zeď na I/39 v Kájově. Pramen: ŘSDNová protihluková zeď na I/39 v Kájově. Pramen: ŘSDNová protihluková zeď na I/39 v Kájově. Pramen: ŘSDNová protihluková zeď na I/39 v Kájově. Pramen: ŘSDPůvodní protihluková stěna u I/39 v Kájově. Pramen: ŘSD

Součástí stavby bylo také odstranění a výstavba nové římsy na mostě přes říčku Polečnici. Most byl nově v celé délce osazen průhlednou protihlukovou stěnou.

Práce pro ŘSD provedla společnost Strabag za 13,5 milionu korun.

Tagy I/39 Kájov ŘSD
6 komentářů