Napojení Českého Krumlova na dálnici. ŘSD vypsalo tendr na nový úsek silnice I/39

Stavba mimoúrovňové křižovatky na úseku D3 Hodějovice - Třebonín. Pramen: ŘSDStavba mimoúrovňové křižovatky na úseku D3 Hodějovice - Třebonín. Pramen: ŘSD

Předpokládaná hodnota zakázky je 437 milionů korun bez DPH. Stavět se má v letech 2024 až 2026.

Český Krumlov by se měl v roce 2026 dočkat napojení na dálnici D3, které zajistí přivaděč v podobě nového úseku silnice I/39. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) aktuálně vypsalo tendr na novostavbu silnice od mimoúrovňového dálniční křižovatky Třebonín k Rájovu.

„Stavba 3,2 kilometru dlouhého přivaděče od dálnice D3 směrem na Český Krumlov má vydané stavební povolení v právní moci, dokončeny jsou výkupy pozemků,“ uvedl šéf ŘSD Radek Mátl. Předpokládaná hodnota zakázky je 437 milionů korun bez DPH. Stavět se má v letech 2024 až 2026.

I/39, úsek D3 - Rájov. Pramen: ŘSD

I/39, úsek D3 – Rájov. Pramen: ŘSD

Stavbu lze rozdělit na dvě části: západně od dálnice vznikne zmíněný krumlovský přivaděč (I/39), východně od dálnice stavbaři zbudují přeložku silnice II/155. Podle ŘSD stavba mimo jiné zajistí úlevu obcím od tranzitní dopravy. Poslouží jako obchvat Dolnímu Třebonínu a Prostředním Svincům.

V úseku kolem Dolního Třebonína (I/39) je silnice navržena jako dvoupruhová se dvěma úrovňovými křižovatkami. Součástí stavby bude i prodloužení stoupacího pruhu u Rájova.

Mimoúrovňová křižovatka Třebonín je součástí aktuálně budovaného dálničního úseku Hodějovice – Třebonín, který má být hotov do konce příštího roku.

Tagy I/39 přivaděč Český Krumlov ŘSD
29 komentářů