Českým drahám se nedaří dodržovat řazení dle místenkového systému

Jižní expres z Lince do Prahy. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czJižní expres z Lince do Prahy. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Máte také zkušenost s nedodržením řazení na české železnice a souvisejícími problémy s místenkami. Podělte se o ně v diskusi. 

Českým drahám se nedaří dodržovat řazení vlaků na některých linkách, což způsobuje zmatky mezi cestujícími s místenkami. Vlaky neodpovídají plánům z nákupního systému.

Autor těchto řádek za poslední týden nenašel na Jižních expresech či v rychlících linky R17 velkoprostorový vůz, do kterého měl místenku, ve většině případů. Na případy, kdy cestující své místo nenašli vůbec, upozornily například i Lidové noviny. Podobnou zkušenost mají i čtenáři deníku Zdopravy.cz.

„U R 321 Silva Nortica by ještě bylo vhodné zmínit, že není dodrženo řazení vlaku. Viz info v aplikaci Můj vlak. Stejně tak není dodrženo řazení vlaků 220, 128, 126 na Ex2, dále 350, 356 či 353, který měl z Domažlic pouze 2 vozy místo 4. Tedy standardně velmi špatný stav Ex6,“ píše jeden z nich.

Podle Českých drah mohou být za nedodržením řazení „závady a vyřazení vozu ve chvíli, kdy není možné jiný náhradní vůz zařadit“.

„Všechny vozy procházejí předepsanými revizními prohlídkami a je pravda, že tyto revize se u našich externích dodavatelů výrazně prodlužují. Dodavatele opakovaně upozorňujeme na nutnost plnit své závazky a vytváříme neustálý tlak na to, aby opravovali vozy v plánovaných nasmlouvaných termínech. Bohužel stále se jim nedaří realizovat všechny plánované revize realizovat ve stanovených lhůtách,“ uvedl mluvčí ČD Lukáš Kubát.

Máte také zkušenost s nedodržením řazení na české železnice a souvisejícími problémy s místenkami? Podělte se o ně v diskusi.

Tagy České dráhy místenky řazení vlaků
302 komentářů