České dráhy obdržely mezinárodní cenu za palubní servis

Nabídka občerstvení ve vlaku. Pramen: České dráhyNabídka občerstvení ve vlaku. Pramen: České dráhy

České dráhy uspěly v konkurenci čtyř desítek dopravců z celého světa.

České dráhy si minulý týden připsaly úspěch na světovém fóru World Passenger Festival 2023, které se konalo ve Vídni. Český státní dopravce získal v konkurenci čtyř desítek nominovaných dopravců cenu v kategorii palubní servis.

„Světová cena cestujících za palubní servis je oceněním všech zaměstnanců Českých drah, kteří zajišťují příjemné cestování. Někteří z nich se bezprostředně podílejí na zajištění služeb na palubě vlaků, další se starají o přípravu souprav a služeb v zázemí a další skupina připravuje rozvoj a zlepšení služeb v našich vlacích. Získání ceny považuji za ocenění vysoké profesionality našeho personálu. Kvalitní zaměstnanci jsou největší devizou každé firmy. Cena je také oceněním nabídky služeb na palubě vlaků Českých drah, jako jsou palubní wifi síť, nabídka občerstvení od velkých restauračních vozů po ČD Minibar, zajištění služeb zábavně-informačních portálů, kvalita přepravy osob na vozíku anebo třeba organizace dopravy jízdních kol,“ uvedl šéf ČD Michal Krapinec.

Ceny World Passenger byly zavedeny „s cílem ocenit pozitivní zkušenosti a snahu dopravců po celém světě o lepší služby“. České dráhy uspěly v konkurenci dopravců z celého světa, mezi nimiž byly například RegioJet, švýcarské SBB, rakouské ÖBB, francouzské SNCF, německá DB, britské GWR nebo LNER či americký Amtrak a japonské JR Central. Podrobnosti jsou na stránkách festivalu.

Tagy České dráhy palubní servis World Passenger Festival
94 komentářů