České aerolinie obnoví lety do Jerevanu

Letadlo Airbus společnosti ČSA. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýLetadlo Airbus společnosti ČSA. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Lety mezi Prahou a Jerevanem provozuje aktuálně dvakrát týdně i Wizz Air, v zimním letovém řádu je ale nemá.

České aerolinie (ČSA) se počínaje 2. říjnem vrátí na linku Praha – Jerevan, kterou opustily před pěti lety. Spoj do hlavního města Arménie budou provozovat dvakrát týdně, v pondělí a ve čtvrtek. Oznámila to dnes mluvčí mateřské skupiny Smartwings Vladimíra Dufková.

Let OK930 bude odlétat z Letiště Václava Havla Praha v pondělí a ve čtvrtek v 1:45 s příletem do Jerevanu v 7:20 místního času. Pro zpáteční let OK931 z Jerevanu do Prahy počítá letový řád s odletem z Jerevanu v 8:05 místního času, na Ruzyni letadlo přistane v 10:15.

„Poptávka po letecké dopravě z Arménie do Evropy včetně České republiky vykazuje rostoucí trend, navíc v posledních letech stoupla obliba zakavkazských destinací také mezi českými cestovateli. Proto jsme se rozhodli pro návrat na linku Praha – Jerevan,“ uvedl obchodní ředitel ČSA Jan Tóth.

Během zimního letového řádu budou ČSA nadále provozovat pravidelné letecké spojení do Paříže (až dvakrát denně) a Madridu (dvakrát týdně). Do dalších zhruba 20 destinací je možné letět na linkách code-sharových partnerů ČSA.

Lety mezi Prahou a Jerevanem provozuje aktuálně dvakrát týdně i Wizz Air, v zimním letovém řádu je ale nemá. Poslední je naplánován na 15. září.

České aerolinie aktuálně provozují dva starší Airbusy A320, příští rok mají flotilu rozšířit i čtyři nová půjčená letadla Airbus A220-300. Dopravce využívá rovněž Boeingy 737 mateřských Smartwings.

Tagy Arménie České aerolinie ČSA Jerevan linka Praha - Jerevan
52 komentářů