ČD Muzeum prodlouží úzkorozchodnou dráhu téměř na dvojnásobek

Úzkorozchodná dráha, ČD Muzeum Lužná u Rakovníka. Pramen: České dráhyÚzkorozchodná dráha, ČD Muzeum Lužná u Rakovníka. Pramen: České dráhy

Součástí rozšíření okruhu bude i přesun nástupiště k prostoru pokladny.

Muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka výrazně rozšíří jednu ze svých oblíbených atrakcí. Aktuálně zahájilo práce na prodloužení úzkorozchodné železnice (rozchod 800 mm), která pochází z hutí Poldi Kladno a je oblíbená zejména mezi dětmi.

Trať bude prodloužena o 183 metrů, což znamená téměř zdvojnásobení její délky. Součástí rozšíření okruhu bude i přesun nástupiště k prostoru pokladny, což má zaručit bezpečnější nástup návštěvníků do vlaku. Upravují se i části místní komunikace.

Práce budou hotové do konce roku 2023. Slavnostní otevření proběhne se začátkem nové návštěvnické sezony v dubnu příštího roku. Celkové náklady na tuto investici jsou ve výši téměř 5 milionů korun.

Úzkorozchodná dráha, ČD Muzeum Lužná u Rakovníka. Pramen: České dráhyÚzkorozchodná dráha, ČD Muzeum Lužná, příprava výhybky k renovaci. Pramen: České dráhyStavba nového úseku úzkorozchodné dráhy, ČD Muzeum Lužná. Pramen: České dráhy
Tagy ČD Muzeum železniční nostalgie
19 komentářů