Břeclav – Ostrava za 1052 Kč. ČD nabízí noční vlak, na který neumí prodat jízdenky

Nighjet ve Vídni. Foto: ÖBBNighjet ve Vídni. Foto: ÖBB

České dráhy se nedohodly s rakouskými na prodeji jízdenek.

Pokud se rozhodnete jet v noci mezi Ostravou a Břeclaví či opačným směrem, České dráhy vám ve svém rezervačním systému nabídnou možnost spojení nočním vlakem EN Chopin. Jízdenku si do něj ale přes České dráhy, které jsou na českém území jeho dopravcem, nekoupíte. V prodeji je jen za 42,60 eur (1052 Kč) přes web rakouských drah ÖBB. Běžná cena jízdenky na této trase je 294 Kč.

Na situaci upozornilo deník Zdopravy.cz několik čtenářů, kteří chtěli vlak využít, ale nedařilo se jim jízdenku u Českých drah koupit. Podobná situace nastala se změnou jízdního řádu i u nočního vlaku z Rakouska do Německa. Ten už ale v prodeji v systému Českých drah je. Jde přitom o vlak stejného dopravce: ÖBB. Spojení je i v nabídce vyhledávače spojení jednotné jízdenky OneTicket. Výsledek je stejný: koupit ji nelze.

Podle mluvčího Českých drah Lukáše Kubáta je noční vlak komerčním spojem, který přes Česko jen projíždí (se zastávkami v Břeclavi, Ostravě a Bohumíně). „Spravován je v rezervačním systému rakouských drah (ÖBB), a protože ty nám neumožňují řádné propojení s našimi prodejními kanály, nemůžeme bohužel v současnosti jízdenky a rezervace na tento spoj plnohodnotně prodávat. Již několik měsíců intenzivně jednáme s ÖBB, aby bylo možné tento vlak plnohodnotně odbavovat z prodejních kanálů ČD,“ uvedl Kubát.

Mezinárodní blamáž s novými nočními vlaky. Jedou přes Česko, jízdenku do nich však nekoupíte

Tagy České dráhy EN Chopin noční vlaky ÖBB
237 komentářů