Blansko zavádí úsekové měření rychlosti, radar spustí v březnu

Instalace radarů v Blansku. Foto: Městský úřad BlanskoInstalace radarů v Blansku. Foto: Městský úřad Blansko

Zařízení bude data automaticky předávat městské policii.

Blansko během března spustí první úsekové měření rychlosti ve městě. K instalaci radarů došlo v místní části Lažánky. Po doladění radarů dojde ke spuštění provozu během března.

O novince informovalo město na svých stránkách. „V příštích dnech bude probíhat ‚oživování‘ namontovaných zařízení, propojování se systémem, zajišťování certifikovaného měření apod. Jakmile bude vše zkontrolováno a odzkoušeno, požádá městská policie o souhlas s měřením na PČR. Nový radar by tak mohl být v ostrém provozu během března,“ uvedla radnice.

Jde o první úsekové měření v Blansku, kdy řidičům nestačí zpomalit jen před prvním radarem, ale projet daným úsekem předepsanou rychlostí. „Do současné doby měří městská policie rychlost pouze přenosným laserovým radarem a zjištěné přestupky řeší s řidiči přímo na místě,“ vysvětluje Stanislav Sotolář z Městské policie Blansko.

V případě nově budovaného úsekového měření v Lažánkách bude praxe taková, že měřiče budou v automatickém režimu předávat data na MP, kde budou zpracována do elektronické podoby oznámení přestupku správnímu orgánu, které bude elektronicky předáno k dalšímu řízení na odbor dopravy Městského úřadu Blansko.

Tagy Blansko úsekové měření rychlosti
18 komentářů