AŽD Praha získala zakázku na zabezpečení tratě do Štětína za 1,2 miliardy

Montáž přestavníku, ilustrační foto. Autor: AŽD PrahaMontáž přestavníku, ilustrační foto. Autor: AŽD Praha

Společnost AŽD Praha podepsala smlouvu s polským správcem železniční infrastruktury PKP PLK na modernizaci zabezpečovacího a sdělovacího zařízení na trati

Společnost AŽD Praha podepsala smlouvu s polským správcem železniční infrastruktury PKP PLK na modernizaci zabezpečovacího a sdělovacího zařízení na trati Słonice – Štětín. Hodnota zakázky činí 201,2 milionu zlotých (zhruba 1,2 miliardy korun).

AŽD Praha v projektu figuruje jako hlavní dodavatel zabezpečovacích technologií do šesti železničních stanic (ESA 44-PL ) a na traťový úsek v délce 62 kilometrů. Úsek končí na východním okraji Štětína ve stanici Szczecin Dąbie.

Místní společnosti budou zajišťovat některé subdodávky z oblasti telekomunikace, stavebních prací a energetických systémů. Hotovo má být do konce příštího roku.

„Jde o již druhý úsek trati E59 Poznaň – Szczecin Dąbie, kam naše společnost dodá své technologie. AŽD Praha, jako hlavní kontraktor projektu, bude zajišťovat projektování, výrobu, dodávku, instalaci, zkušební testy a uvedení do provozu,“ uvedl generální ředitel AŽD Praha Zdeněk Chrdle.

Projekt byl zahájen podpisem smlouvy.

Tagy AŽD Praha Polsko Štětín zabezpečovací zařízení
7 komentářů