Austrian začne létat do Bostonu, z Vídně nabídne pět letů týdně

Letadla společnosti Austrian Airlines na vídeňském letišti. Zdroj: Austrian AirlinesLetadla společnosti Austrian Airlines na vídeňském letišti. Zdroj: Austrian Airlines

Nové pravidelné spojení zahájí provoz v červenci, umožní to dodávka Dreamlineru.

Šestou americkou destinací letecké společnosti Austrian Airlines bude Boston. Provoz nové celoroční pravidelné linky odstartuje 1. července. Létat se má až šestkrát týdně, a to vždy v pondělí, středu, pátek, sobotu, neděli a každé druhé úterý. Letenky jsou již v prodeji.

„Destinace v Severní Americe patří na vídeňském letišti z dálkových k těm nejoblíbenějším. Nové spojení s Bostonem přináší impuls pro celou domácí ekonomiku a turismus,“ uvedl generální ředitel Letiště Vídeň Julian Jäger.

Boston bude pro rakouského dopravce již devatenáctou dálkovou destinací nabízenou s odletem z vídeňského letiště. Hned šest jich směřuje právě do Severní Ameriky. Celkem plánuje Austrian létat v roce 2024 do více než 125 destinací po celém světě.

Přidání Bostonu do sítě Austrian umožní rozšíření flotily o první Boeing 787-9 Dreamliner. Ten totiž nahradí aktuálně používaný Boeing 767-300ER na lince do New Yorku, který se tak uvolní pro nasazení na trasu do Bostonu.

Tagy Austrian Austrian Airlines Boston Letiště Vídeň OS Rakousko Spojené státy americké USA VIE
3 komentáře