Potvrzeno: Austrian Airlines získají deset Boeingů 787-9 Dreamliner

Boeing 787-9 Dreamliner v barvách Austrian Airlines. Zdroj: Austrian AirlinesBoeing 787-9 Dreamliner v barvách Austrian Airlines. Zdroj: Austrian Airlines

Letadla budou postupně převedena z Lufthansy a z objednávek Lufthansa Group.

Celkem deset letadel Boeing 787-9 Dreamliner posílí dálkovou flotilu rakouské letecké společnosti Austrian Airlines. První z nich by měl přistát na vídeňském letišti již na začátku příštího roku, přičemž rozšíří kapacity dopravce v letním letovém řádu 2024 na 66 letadel. Dalších devět strojů dorazí k Austrianu do roku 2028. Letouny u aerolinky postupně nahradí stárnoucí Boeingy 777 a 767.

„S Dreamlinery vstupujeme do nové éry letadel a nastavujeme kurz růstu. Začlenění deseti Boeingů 787-9 v příštích pěti letech ukazuje, že jsme schopni opět investovat a mít budoucnost,“ řekla generální ředitelka a členka výkonné rady Austrian Airlines Annette Mann.

V tiskové zprávě Austrian Airlines uvádí, že nové Dreamlinery budou postupně převedeny z Lufthansy nebo pochází ze stávajících objednávek Lufthansa Group. Tisková mluvčí Austrian Airlines upřesnila rakouskému webu AeroTelegraph, že celkem polovina letadel bude z objednávky Lufthansa Group u amerického výrobce, zatímco v případě druhé poloviny půjde o převod již zavedených strojů z flotily Lufthansy.

Tagy 787 787-9 Austrian Austrian Airlines boeing Boeing 787 Boeing 787 Dreamliner Boeing 787-9 dreamliner Lufthansa Lufthansa Group Rakousko
Žádné komentáře