Lufthansa Group se vrátí do Tel Avivu, rakety létají na Izrael nadále

Letadla Lufthansy v novém a původním nátěru v Mnichově. Foto: LufthansaLetadla Lufthansy v novém a původním nátěru v Mnichově. Foto: Lufthansa

V lednu obnoví své lety do hlavního města Izraele letecké společnosti Lufthansa, Austrian a Swiss.

Necelé tři měsíce od útoku teroristů z Hamásu na Izrael začne skupina Lufthansa Group opět létat do Tel Avivu. Zpočátku bude letový řád omezený. Spojení s hlavním městem Izraele obnoví od 8. ledna kromě Lufthansy také Swiss a Austrian.

Detailní seznam letů bude publikován 18. prosince. Od stejného dne půjde rezervovat letenky. Už dnes je jisté, že redukovaný letový řád celé skupiny Lufthansa Group nabídne oproti běžnému stavu asi o 30 % letů méně. Týdně jich má být v první fázi celkem dvacet: sedm v režii Lufthansy, pět v režii Swissu a osm v režii Austrianu.

Nabídka zpřístupní snadné přestupování v rámci jedné rezervace na lety z Izraele dále do Severní Ameriky a zpět přes uzly ve Frankfurtu, Mnichově, Vídni a Curychu. Aktuálně dominují na letišti v Tel Avivu především linky domácích dopravců.

Pozastaveny byly v souvislosti s bezpečnostní krizí také lety do Bejrútu v Libanonu. Lufthansa, Swiss a Eurowings se tam vrátily v pátek 15. prosince.

Čechům se do Izraele cestovat stále nedoporučuje

Lufthansa Group v tiskové zprávě vydané k obnovení letů do Tel Avivu říká, že bezpečnost je pro její letecké společnosti vždy nejvyšší prioritou. Bezpečnostní situaci prý nadále sleduje, přičemž udržuje kontakt s tamními úřady. Cestující musejí počítat s případnými změnami v letových řádech kvůli měnícím se podmínkám.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR stále z důvodu teroristických a raketových útoků z Pásma Gazy na jižní a centrální část Izraele doporučuje cestovat do země jen ve zcela nezbytných případech. Na internetu se dodnes objevují videa ze zásahů protivzdušné obrany v bezprostřední blízkosti Tel Avivu a tamního letiště.

Tagy Austrian Austrian Airlines izrael Lh Lufthansa Lufthansa Group Swiss SWISS International Air Lines Tel Aviv
14 komentářů