Asiana přestane obsazovat místa u exitů, o víkendu nouzový východ otevřel za letu cestující

A321-200 po přistání s otevřeným nouzovým východem. Foto: YonhapA321-200 po přistání s otevřeným nouzovým východem. Foto: Yonhap

Muž uvedl, že se v letadle dusil, proto otevřel nouzový východ 200 metrů nad zemí.

Jihokorejská letecká společnost Asiana Airlines přestane nabízet ve svých letadlech Airbus A321-200 místa u nouzových východů. Důvodem je událost, ke které došlo v pátek.  Třicetiletý cestující krátce před přistáním otevřel nouzový východ. Zablokována budou místa, u kterých nesedí palubní personál.

Na palubě letu jihokorejského ostrova Čedžu do města Tegu bylo 194 lidí, k události došlo ve výšce asi 210 metrů. Otevření způsobilo paniku mezi cestujícími, piloti zvládli bezpečně přistát. Muž byl po přistání zatčen, vypověděl, že byl v poslední době pod velkým stresem, protože přišel o práci. Nyní je v rukou policie a čelí podezření z porušení zákonů o bezpečnosti leteckého provozu. Při výpovědi uvedl, že měl pocit, že se dusí.

Podobné opatření řeší aktuálně i další jihokorejští dopravci, nikdo ale zatím místa nezablokoval. Asiana má ve flotile 14 letadel A320-200.

Tagy Asiana Airlines
30 komentářů