Arriva posiluje svoje autobusové expresy, přidá spoje mezi Brno a Olomouc

Scania Irizar I6s Efficient v barvách Arrivy. Foto: Arriva CityScania Irizar I6s Efficient v barvách Arrivy. Foto: Arriva City

Na linkách do Teplic a Litvínova se mění některé časy odjezdů.

Kromě nedávno oznámeného nasazení nových autobusů Scania posílí společnost Arriva i jízdní řád u všech tří linek Arriva Express. Největší změny čekají cestující mezi Brnem a Olomoucí. Změna jízdního řádu vstoupí v platnost v neděli 3. září. Důvodem posílení je rostoucí zájem cestujících.

„Největší posílení Arriva Expressů jsme připravili na trase Brno – Prostějov – Olomouc,“ říká Daniel Adamka, generální ředitel Arrivy. V ranní špičce v pracovních dnech zřizuje Arriva nový spoj z Olomouce do Brna s odjezdem v 7:05, který vynechá Prostějov a bude tak nejrychlejší na této trase. V Olomouci mohou cestující nastoupit na obvyklých zastávkách Autobusové nádraží, Hlavní nádraží a Fakultní nemocnice. „V odpolední špičce pak přidáváme v pracovních dnech nový spoj z Brna do Olomouce s odjezdem v 15:15,“ dodal Adamka.

Na lince z Prahy přes Most do Litvínova je ukončen letní provoz a jízdní řád se od 3. září vrací do podoby před prázdninami. Páteční spoj s odjezdem v 16:40 z Litvínova do Prahy bude nově jezdit už dopoledne, a to v 9:40.

Na lince z Prahy do Teplic dochází k návratu k obvyklému provozu. V pátek je uspíšen odjezd původního odpoledního spoje v 13:30 z Teplic do hlavního města na 12:00 a díky tomu bude Arriva Express jezdit do Prahy v době mezi 7:00 a 18:00 každou hodinu. O víkendech jsou upraveny odjezdy z Prahy do Teplic tak, aby od 14:30 do 21:30 jezdil Arriva Express pravidelně každou hodinu.

První digitální zrcátka v Česku. Arriva nasadí na své expresy nové úsporné autobusy

Tagy Arriva Arriva Express
29 komentářů