Akiem objednal u Siemensu 15 lokomotiv Vectron

Lokomotiva Siemens Vectron v barvách Akiem. Foto: SiemensLokomotiva Siemens Vectron v barvách Akiem. Foto: Siemens

Jde o využití opce z velké rámcové smlouvy.

Leasingová společnost Akiem po nedávné objednávce lokomotiv TRAXX uzavřela další smlouvu na dodávku nových hnacích vozidel. U společnosti Siemens Mobility objednala dalších 15 lokomotiv Vectron AC a Vectron MS. Jde o využití opce z rámcové rámcové smlouvy na nákup lokomotiv, která byla podepsána v prosinci 2021.

Nově objednané lokomotivy budou dodány v letech 2025 až 2027. Společnost Akiem už objednala 20 lokomotiv Vectron v prosinci 2021 a 65 lokomotiv Vectron loni v srpnu. S těmito dalšími 15 lokomotivami to bude rovných 100 lokomotiv Vectron ve flotile společnosti Akiem.

Těší nás, že se společnost Akiem rozhodla pro další objednávku z rámcové smlouvy a že jsme i nadále jejím důvěryhodným partnerem. Lokomotivy Vectron ve vozovém parku společnosti Akiem významně přispívají k dopravním výkonům společnosti v přeshraniční, evropské nákladní a osobní dopravě,“ uvedl Albrecht Neumann, generální ředitel pro kolejová vozidla globální společnosti Siemens Mobility.

Objednané lokomotivy mají maximální výkon 6,4 megawattu. Mohou být dodány pro nejvyšší provozní rychlost 160 nebo 200 km/h a mohou být využity v přeshraniční nákladní dopravě i pro rychlou osobní dopravu v řadě evropských zemí.

Tagy Akiem Siemens Mobility Siemens Vectron
2 komentáře