Pronajímatel vozidel Akiem objednal u Siemensu prvních 20 lokomotiv Vectron

Lokomotiva Vectron. Pramen: SiemensLokomotiva Vectron. Pramen: Siemens

Objednané lokomotivy disponují maximálním výkonem 6,4 MW a provozní rychlostí až 200 km/h.

Společnost Akiem, která se zaměřuje na pronájem kolejových vozidel, objednala u Siemensu 20 lokomotiv Vectron MS. Jde o první objednávku Vectronů od Akiemu, firma ji zadala na základě rámcové dohody z loňského srpna.

„Nově pořízená vozidla významně přispějí k dalšímu rozvoji našich aktivit v osobní dopravě. Těšíme se, že budeme moci i nadále dodávat našim zákazníkům nejmodernější lokomotivy na koridory směřující na trhy ve Skandinávii, Itálii a střední a jihovýchodní Evropě,“ uvedl Fabien Rochefort, generální ředitel Akiem Group.

Objednané vícesystémové lokomotivy disponují maximálním výkonem 6,4 MW a provozní rychlostí až 200 km/h. Jsou vybaveny požadovanými národními vlakovými zabezpečovacími systémy a evropským vlakovým zabezpečovačem ETCS.

„Jsme velmi potěšeni, že jsme získali společnost Akiem jako nového zákazníka pro lokomotivy Vectron,“ doplnil Albrecht Neumann, generální ředitel pro kolejová vozidla společnosti Siemens Mobility. Siemens dosud prodal 1 156 lokomotiv Vectron, z toho 767 vícesystémových Vectron MS.

Tagy Akiem Siemens Vectron
21 komentářů