Video: Tramvajová vozovna Hloubětín se dnes poroučela k zemi

Vozovna Hloubětín, původní hala. Autor: DPPVozovna Hloubětín, původní hala. Autor: DPP

Sedmdesátiletá tramvajová remíza vozovny Hloubětín se dnes dopoledne pod taktovkou střelmistra Vladimíra Pravdy sesunula k zemi. Dopravní podnik hl. m.

Sedmdesátiletá tramvajová remíza vozovny Hloubětín se dnes dopoledne pod taktovkou střelmistra Vladimíra Pravdy sesunula k zemi. Dopravní podnik hl. m. Prahy z důvodů bezpečnosti a zabránění srocování zvědavců do poslední chvíle tajil přesný čas odstřelu. Nakonec k němu došlo kolem půl desáté (9:26).

Odstřel trval od zmáčknutí tlačítka po výbuch poslední nálože devět sekund, sesutou halu následně začali skrápět hasiči. „Odstřel proběhl podle plánu a bez komplikací,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková. Střecha měřila zhruba 150 x 100 metrů.

Demolici provázela přísná bezpečnostní opatření: zhruba na deset minut se zastavila doprava na přilehlých ulicích Kolbenova a Kbelská, kolem vozovny nejezdily tramvaje, nad ní byla vyhlášena bezletová zóna, což se dotklo provozu na letišti Kbely. Výjimku měly dva drony, které sledovaly dění ve vozovně a okolí.

Podrobnosti o osudech vozovny přinesl deník Zdopravy.cz v pátek. Odstřel je k vidění v 56. minutě záznamu.

Tagy demolice vozovna Hloubětín
12 komentářů