WOW air čekají velké škrty, zmenší kapacitu o polovinu

Airbus A321 společnosti Wow Air. Foto: Wow AirAirbus A321 společnosti Wow Air. Foto: Wow Air

Islandská nízkonákladová společnost WOW Air zmenší svoji flotilu z 20 na 11 letadel. V sedačkovém vyjádření bude redukce ještě větší,

Islandská nízkonákladová společnost WOW Air zmenší svoji flotilu z 20 na 11 letadel. V sedačkovém vyjádření bude redukce ještě větší, z flotily má zmizet i poslední Airbus A330.

Firma se podle svého prohlášení redukcí „vrací ke svým kořenům“. „Po náročném roce restrukturalizujeme a zjednodušujeme náš provoz a vracíme se k základům ziskové, ultranízkonákladové aerolinky,“ uvedla firma v prohlášení.

Po nevydařeném jednání o vstupu Icelandair Group má společnost zachránit kapitálová injekce od společnosti Indigo Partners, která ovládá například maďarské aerolinky Wizz Air.

Aerolinka zůstane čistě u úzkotrupých letadel Airbus A320 a A321. Skončí tak operování delších tras, například na tichomořské pobřeží v USA nebo teprve před pár dny otevřené linky do Indie. Ke změnám v provozu má dojít během ledna.

Kvůli redukci flotily propustí islandské aerolinky celkem 111 lidí. „Je to nejtěžší den v naší historii. Bolí mě srdce takto zmenšovat flotilu. Ale není jiné řešení, pokud má WOW Air přežít,“ uvedl šéf firmy a zakladatel Skúli Mogensen

Tagy wow air
1 komentář