Play. Po padlém WOW Air vzniká na Islandu nová aerolinka z peněz dcery zakladatele Ryanairu

Vizualizace A321 v barvách islandské aerolinky Play. Foto: www.flyplay.comVizualizace A321 v barvách islandské aerolinky Play. Foto: www.flyplay.com

Sedm měsíců po krachu islandské nízkonákladové společnosti WOW Air  vznikl na Islandu nový dopravce, který se hlásí k odkazu již

Sedm měsíců po krachu islandské nízkonákladové společnosti WOW Air  vznikl na Islandu nový dopravce, který se hlásí k odkazu již neexistující aerolinky.

V Reykjavíku se dnes oficiálně představila letecká společnost Play, za kterou stojí z velké části manažeři WOW Air či z Air Atlanta. S Airbusy A321 chce firma zatím létat do Evropy, od letního letového řádu pak do USA a Kanady. Postupně chce mít deset letadel. Záznam tiskové konference je možné sledovat například na stránkách visir.is. Firma zatím nezačala prodávat letenky ani nezveřejnila mapu destinací, detaily má oznámit během listopadu.

Na rozdíl od fialové barvy WOW Air budou letadla Play v červené barvě, šéf aerolinky Arnar Már Magnússon to vysvětluje tím, že jde o barvu představující vašeň. Magnússon vedl provoz WOW Air.

Aerolinky Play bude provozovat firma WAB Air, což je podle čtveřice zakladatelů zkratka věty We are back. Na svých stránkách firma už hledá nové zaměstnance. Za firmou má být investice irského fondu Avianta Capital, který poskytl 35,6 milionů eur. Za fondem stojí Aislinn Whittley-Ryan, dcera Michaela Ryana. Ten kdysi založil Ryanair.

Původní značku WOW Air chtěla vzkřísit americká investorka Michele Ballarinová. Zatím poslední zprávy islandských médií mluví o tom, že chce začít nejprve jen s přepravou zboží.

Tagy Play wow air
6 komentářů