WOW Air ve velkých problémech. Přišel o investora i část letadel, musí rušit lety

Zakladatel a šéf WOW Air Skúli Mogensen. Foto: WOW AirZakladatel a šéf WOW Air Skúli Mogensen. Foto: WOW Air

Do čím dál větších problémů se dostává letecká společnost WOW Air. Islandský dopravce nejprve minulý týden oznámil konec jednání o

Do čím dál větších problémů se dostává letecká společnost WOW Air. Islandský dopravce nejprve minulý týden oznámil konec jednání o vstupu společnosti Indigo Partners, která měla levné aerolinky zachránit. Nakonec se nedohodne ani s islandskou společností Icelandair Group. Kvůli krachu jednání o vstupu investora do ztrátové firmy se čím dál častěji mluví o úplném konci WOW Air.

Takové dohady potvrzuje i poslední vývoj v provozu: firma dnes musela zrušit některé lety poté, co jedno letadlo zůstalo už od včerejška v Montrealu (registrace-TF-PRO). Do Kanady odletěl následně následně další Airbus A321 registrace TF-DOG, ten už zůstal v Montrealu také. Podobné je to i s letadlem registrace TF-NOW, které zůstalo v Miami. Vše nasvědčuje tomu, že ho zajistily leasingové firmy kvůli problémům s placením za nájem letadla.

Od včerejška do středy firma zrušila už celkem více než dvacet letů. WOW Air v neděli na svých stránkách umístil informaci o tom, že jednání s Icelandair Group nebudou a že firma během pondělí zveřejní detaily o jednání se svými věřiteli.

WOW Air má aktuálně ve flotile 11 Airbusů A321, většina jich je téměř nových. Vzhledem k problémů s uzemněním Boeingů 737 MAX lze očekávat, že se jejich majitelům podaří pro ně najít velmi rychle využití.

Islandská nízkonákladová společnost založila svůj byznys na levných letenkách přes Atlantik s přestupem v Reykjavíku, výrazně také podpořila rozvoj cestovního ruchu na Islandu.

Vývoj v letecké dopravě nepřeje v poslední době menších hráčům, naposledy zkrachovala v únoru letecká společnost Germania.

 

Tagy wow air
3 komentáře