Wizz Air potichu změnil podmínky pro přepravu zavazadel, odbavení v Budapešti zkolabovalo

Airbus A320 v nátěru společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A320 v nátěru společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Největší středoevropská nízkonákladová letecká společnost Wizz Air od pátku nečekaně změnila podmínky pro přepravu palubních zavazadel. Způsobila tím ale velké

Největší středoevropská nízkonákladová letecká společnost Wizz Air od pátku nečekaně změnila podmínky pro přepravu palubních zavazadel. Způsobila tím ale velké komplikace při odbavení cestujících, zejména na své hlavní základně v Budapešti.

Wizz Air i nadále povoluje cestujícím na palubu jedno zavazadlo zdarma, dvě v případě cestujících, kteří si připlatí za službu přednostního nástupu.  V pátek ale firma změnila podmínky pro přepravu zavazadel. Podle nich musí cestující, kteří si nekoupili přednostní nástup do letadla, nechat odbavit zavazadlo zdarma na přepážce, pokud se nevejde pod sedačku.

Bez služby přednostního nástupu mohou na palubu pouze cestující se zavazadlem do velikosti 40 x 30 x 18 centimetrů, větší zavadlo do rozměrů 55 x 40 x 23 cm musí projít zdarma odbavením před bezpečnostní kontrolou.

Wizz Air ale pravidla změnil zcela nečekaně den poté, co nové podmínky pro přepravu zavazadel zveřejnil Ryanair. Oba dopravci od tohoto kroku (v případě Ryanairu zpoplatněného) očekávají redukci možných zpoždění.

Spousta lidí o změně nevěděla, připraven na nová pravidla zjevně nebyl ani personál. Server Fly4free.pl upozornil na chaos, který nastal v sobotu ráno na hlavní základně Wizz Airu v Budapešti. Na ranní odletovou vlnu otevřel Wizz Air pouhých pět přepážek.

Spousta lidí se do letadla vůbec nedostala, velká část letů odletěla se značným zpožděním. Na jiných letištích dosud běží odbavení postaru, kufr přebírají pracovníci handlingu až před nástupem do letadla.

Tagy podmínky přepravy palubních zavazadel Ryanair Wizz Air
7 komentářů