Vítr přerušil provoz na třech koridorech, u Hlinska vykolejil vlak

Popadané stromy na trati u Hlinska. Ilustrační foto: Drážní inspekcePopadané stromy na trati u Hlinska. Ilustrační foto: Drážní inspekce

Do dnešní 18. hodiny evidovala Správa železnic 141 mimořádných událostí, převážně popadaných stromů

(Aktualizováno 19:30) Silný vítr dnes ráno způsobil kolaps hned na třech koridorech. Vlaky nejezdily mezi Berounem a Karlštejnem na III. koridoru, na IV. koridoru mezi Střezimíří a Heřmaničkami a Benešovem a Čerčany, provoz byl zastaven rovněž na I. koridoru mezi Kolínem a Velimí.

Správě železnic (SŽ) podařilo provoz na hlavních tratích alespoň částečně obnovit, potíže nicméně i večer přetrvávaly na koridorech u Střezimíře a mezi Františkovými Lázněmi a Chebem, kde je předpoklad uvedení do provozu až v pátek.

Do 18. hodiny evidovala SŽ 141 mimořádných událostí, převážně popadaných stromů na tratě nebo trakční vedení, v třinácti případech vlak najel do spadlého stromu. Na trati Žďárec u Skutče – Hlinsko v Čechách vlak dopoledne po srážce s padlým stromem vykolejil. Nikdo nebyl zraněn, Drážní inspekce odhaduje škodu na 1,5 milionu.

„Následky u 87 procent mimořádných událostí se podařilo odstranit, takže postižené úseky jsou opět v provozu,“ oznámila SŽ v 19:00. Jednotky drážních hasičů od rána do 18 hodin vyjely ke 135 událostem kvůli silnému větru. V průběhu výjezdů odstraňovaly následky silného větru i na komunikacích cestou k zásahům.

Podrobnosti jsou na stránkách Českých drah k mimořádnostem a v systému GRAPP Správy železnic.

Tagy České dráhy Správa železnic vítr
141 komentářů