V Praze se otevírá provizorní lávka přes vršovické nádraží

Provizorní lávka ve Vršovicích. Foto: RopidProvizorní lávka ve Vršovicích. Foto: Ropid

Ve stanici Praha-Vršovice bude od zítřka v provozu nová provizorní lávka, která umožní přístup od nádražní budovy na všechna nástupiště

Ve stanici Praha-Vršovice bude od zítřka v provozu nová provizorní lávka, která umožní přístup od nádražní budovy na všechna nástupiště i průchod mezi Vršovicemi a Nuslemi. Dosud to kvůli probíhající modernizaci není možné.

Otevření lávky oznámil Ropid na svém facebookovém profilu. Ve Vršovicích vzniklo nové nástupiště, přístup k němu byl ale pouze od Nuslí a znamenal zhruba čtvrthodinovou procházku. K nástupišti zajíždí vlaky linek S8 a S88. Správa železnic se proto rozhodla pro vybudování dočasné lávky. Později obě pražské čtvrti i nástupiště propojí podchod, který vznikne rekonstrukcí a prodloužením nynějšího podchodu. Ve Vršovicích vyústí vpravo vedle nádražní budovy.

Celková přestavba nádraží začala loni v březnu. Po jejím dokončení bude mít stanice čtyři nástupiště, neboť zůstane zachován i první peron s přímým přístupem od budovy. Čtvrté nástupiště bylo do projektu vloženo dodatečně na žádost města Prahy. Bez 4. nástupiště by vlaky od Braníku ve Vršovicích nestavěly.

Nová provizorní lávka ve Vršovicích. Foto: RopidNová provizorní lávka ve Vršovicích. Foto: RopidNová provizorní lávka ve Vršovicích. Foto: Ropid
Tagy nádraží Vršovice praha Pražská integrovaná doprava ropid Správa železnic
47 komentářů