V Plzni po údržbě vyjela tramvaj KT8D5 v novém laku. Připomíná dobu, kdy se vyráběly sériově

Tramvaj KT8D5.RN2P s novým lakem. Foto: PMDPTramvaj KT8D5.RN2P s novým lakem. Foto: PMDP

PMDP využijí nový nátěr pro oslavy 125 let MHD.

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) se rozhodly oživit svoji tramvajovou flotilu retro nátěrem tramvaje KT8D5.RN2P. Vůz s evidenčním číslem 297 po údržbě vyššího stupně v karlovských dílnách získal nový nátěr. Jde o stejné barevné schéma, které se používalo v době, kdy se tato tramvaj vyráběla sériově.

„Na pravidelných linkách bude k vidění v příštích dnech po dokončení všech předepsaných zkoušek a revizí po plánované údržbě,“ uvedly PMDP na svém facebookovém profilu. Tramvaj bude polepena informacemi o výročí 125 let městské hromadné dopravy v Plzni, které připadá na příští rok. „Grafika této tramvaje bude použita i ve speciálním logu a brandu celých oslav,“ dodal dopravce.

Plzeň je společně s Prahou jediným provozem v Česku, kde tyto tramvaje Tatra KT8D5.RN2P jezdí. Vznikly modernizací původní tramvaje KT8D5. Tramvaje jsou tříčlánkové, částečně nízkopodlažní. Oproti původnímu typu je nový střední článek s nízkopodlažní částí, jiná je elektrická výzbroj. Tramvaje KT8DP se vyráběly v ČKD Tatra od roku 1986 do roku 1993, vyrobeno bylo necelých 200 kusů.

Tagy KT8D5.RN2P Plzeňské městské dopravní podniky PMDP
51 komentářů