V Litovli začne se zpožděním proměna autobusového nádraží

Proměna autobusového nádraží bude hotova na podzim.

Společnost ČSAD Ostrava zahájí 1. srpna rekonstrukci autobusového nádraží v Litovli. Původně měla začít už loni na podzim, firma ale získala stavební povolení až nyní.

Zahájení stavby oznámilo město na svých stránkách, kde současně upozornilo, že již nebude možné v prostoru autobusového nádraží zaparkovat automobily.

„Máme už stavební povolení i smlouvu se stavební firmou a v úterý 1. srpna může tato akce začít,“ uvedl pro ČTK mluvčí firmy Jan Kašpárek. Stavbaři nejprve zbourají starou budovu autobusového nádraží a opraví v areálu komunikace a nástupiště. Na podzim pak budou do Litovle přivezeny moduly, ze kterých montéři postaví novou výpravní budovu. „V listopadu či prosinci by nám měla být předána hotová stavba,“ řekl Kašpárek.

V rámci výstavby na původním autobusovém nádraží vedle nádraží vlakového vznikne moderní výpravní budova se zázemím pro řidiče, osm odjezdových stání a tři stání na výstup. Cestující v budově  najdou čekárnu, sociální zázemí a nově také informační kancelář, která na původním autobusovém nádraží nebyla. Čekárna bude klimatizovaná a nabídne wi-fi pokrytí. Ve zbytku budovy bude zázemí pro řidiče. Nástupní stanoviště budou opatřena přístřešky a označníky zastávek, k dispozici bude i moderní informační systém, vč. zabezpečení, kamer a wi-fi pro cestující.

Historie původního autobusového nádraží v Litovli se datuje do 60. let minulého století. Příprava současné rekonstrukce začala již roce 2020, kdy bylo autobusové nádraží přesunuto do náhradních prostor na ulici Příčné.

ČSAD Ostrava provozuje v rámci Olomouckého kraje autobusová nádraží také v Olomouci, Uničově, Hranicích, Jeseníku a Šumperku.

Tagy ČSAD Ostrava Litovel
3 komentáře