Litovel získá moderní dopravní terminál, ČSAD Ostrava zrekonstruuje tamní autobusové nádraží

Při stavbě bude použit modulární systém, který umožní již tak opožděnou proměnu výrazně urychlit.

Autobusové nádraží v Litovli na Olomoucku projde výraznou proměnou v moderní dopravní terminál. Investorem rekonstrukce je společnost ČSAD Ostrava, která počítá s náklady v rozmezí 30–40 milionů korun a je připravena kopnout do země ihned po získání stavebního povolení. V rámci výstavby na původním autobusovém nádraží vedle nádraží vlakového vznikne moderní výpravní budova se zázemím pro řidiče, osm odjezdových stání a tři stání na výstup. Dokončení a předání stavby se předpokládá v příštím roce. 

Se začátkem rekonstrukce máme bohužel zpoždění, a to vlivem problémů v dodavatelských řetězcích, které přetrvávají ještě po covidovém období. Veškerá dokumentace je již na příslušných úřadech a očekáváme vydání stavebního povolení,“ uvádí k současnému stavu Petr Nemrava, člen představenstva ČSAD Ostrava. 

V rámci projektu rekonstrukce autobusového nádraží bude vybudována zcela nová výpravní budova. Cestující v ní najdou čekárnu, sociální zázemí a nově také informační kancelář, která na původním autobusovém nádraží nebyla. Čekárna bude klimatizovaná a nabídne wifi pokrytí. Ve zbytku budovy bude zázemí pro řidiče. Při stavbě bude použit modulární systém CUBESPACE, což umožní stavbu zrychlit a realizovat prakticky v jakémkoliv ročním období. Nástupní stanoviště budou opatřena přístřešky a označníky zastávek, k dispozici bude i moderní informační systém, vč. zabezpečení, kamer a wifi pro cestující.

Historie původního autobusového nádraží v Litovli se datuje do 60. let minulého století. Příprava současné rekonstrukce začala již roce 2020, kdy bylo autobusové nádraží přesunuto do náhradních prostor na ulici Příčné.

ČSAD Ostrava provozuje v rámci Olomouckého kraje autobusová nádraží také v Olomouci, Uničově, Hranicích, Jeseníku a Šumperku.

Budoucí podoba autobusového nádraží v Litovli
Foto: Facebook OSTRA GROUPBudoucí podoba autobusového nádraží v Litovli
Foto: Facebook OSTRA GROUP
Tagy autobusové nádraží ČSAD Ostrava Litovel OSTRA GROUP
15 komentářů