Ústup značky ČSAD. Ze tří dopravců se stal Transdev Slezsko

Nové autobusy SOR pro Transdev. Autor: TransdevNové autobusy SOR pro Transdev. Autor: Transdev

K přejmenování došlo čtyři roky poté, co Transdev ovládl tři dopravce v Moravskoslezském kraji.

Z českých silnic dál mizí zkratka ČSAD, která byla během socialismu symbolem pro autobusovou a nákladní silniční dopravu. Tradiční název končí u tří společností v Moravskoslezském kraji, které byly dosud ve skupině 3ČSAD. Nově skupina ponese název Transdev Slezsko.

Jde konkrétně o ČSAD Havířov, ČSAD Karviná a ČSAD Frýdek-Místek. Valná hromada rozhodla o spojení tří firem do jedné s názvem Transdev Slezsko, která vznikla přejmenováním ČSAD Havířov.

K přejmenování došlo čtyři roky poté, co globální dopravce skupinu 3ČSAD koupil od společnosti Cidem Hranice. Firma na svých stránkách uvedla, že přejmenováním se nic pro cestující a obchodní partnery nemění. „Postupně proto dojde k výměně loga provozovatele na autobusech, jízdenkách, v jízdních řádech atp. za nové označení Transdev,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

Transdev v Česku aktuálně působí přes čtyři různé společnosti. Transdev Slezsko provozuje regionální a městskou hromadnou dopravu na Havířovsku, Karvinsku a Frýdecko-Místecku. Transdev Morava provozuje regionální autobusy na Opavsku a Valašsku ve Zlínském kraji, provozuje také MHD v Krnově či Bruntálu. V Královéhradeckém kraji ovládl Transdev společnost Audis Bus, která získala zakázky zejména na Rychnovsku a Trutnovsku. Transdev Střední Čechy je bývalá Anexia, která má svoji hlavní základnu v Rakovníku.

Tagy 3ČSAD ČSAD Frýdek-Místek ČSAD Havířov ČSAD Karviná Transdev Transdev Slezsko
20 komentářů